top of page

Acerca de

netherlands-g7d09de75b_1920.jpg

Erjan Booi

Energielabel

 

EPA: 

Dit staat voor Energie Prestatie Advies, wat ook wel het energielabel van de woning wordt genoemd. Net als in de witgoed- en autowereld gaat dit label ontzettend belangrijk worden. Vanaf 1 januari 2013 mag de notaris de overdrachtsakte van een huis niet meer passeren zonder dit label, en ook de huur en verhuur van een woning is zonder dit label niet meer mogelijk. Bovendien is de verwachting dat de overheid tevens de energiebelasting en WOZ-waarde zal bepalen met behulp van het energielabel. EB-Bouwadvies kan voor u een EPA rapport maken, waaruit blijkt welke maatregelen u zou kunnen treffen ter verbetering van uw woning. Mail of bel mij gerust om een vrijblijvende prijsopgaven te krijgen voor uw woning.

Energielabel utiliteitsgebouwen

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van het gebouw zien. Ook maakt het energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.

​​

Bij de verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2015 een geldig energielabel verplicht. Sinds 1 mei 2016 wordt er door de Inspectie Leefomgeving en Transport handhavend opgetreden. Bij het ontbreken van een geldig energielabel riskeert u een boete.

 

Maatwerkadvies

MAATWERK: 

Het woord “maatwerk” zegt het al; een maatwerkrapport is meer een rapport op maat. Diverse nadere gegevens worden ingevuld in het EPA-rapport en de maatregelen worden uitgewerkt in de zin van kosten en terugverdientijd. Tenslotte wordt aangegeven wat het nieuwe label zal worden, wanneer de voorgestelde maatregelen zijn getroffen.

Mocht u de nieuwe maatregelen vanuit het EPA of maatwerkrapport willen doorvoeren, dan kan EB-Bouwadvies diverse offertes voor u aanvragen en de subsidiemogelijkheden voor u onderzoeken. Dat scheelt een hoop tijd en werk en bovendien heeft u in één keer een totaalbeeld van de mogelijkheden.

Woningcorporatie

Verduurzaming van woningcorporaties is anno 2022 een veelbesproken onderwerp. Woningcorporaties hebben namelijk een belangrijke positie in het klimaatakkoord. Ze bezitten veel vastgoed, en zijn daardoor een belangrijke gesprekspartner voor gemeenten in de energietransitie. EB-bouwadvies heeft de kennis en mogelijkheden om woningcorporaties te ondersteunen in hun zoek tocht naar een zo duurzaam mogelijk woningplan.

Neem contact op met Erjan

Bedankt voor uw bericht!
bottom of page